سخنگوی نیروهای مسلح یمن: فرودگاه بن گوریون را با موشک بالستیک فراصوت هدف قرار دادیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی | پرواز‌ها در فرودگاه بین‌المللی بن‌گوریون به حالت تعلیق درآمده‌اند ایران در حال بررسی درخواست اروپا برای ازسرگیری مذاکرات است ادارات ۶ شهر خوزستان فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) دورکار شدند آمادگی کامل مرز خسروی برای اربعین ۱۴۰۴ سفر رئیس موساد به واشنگتن؛ اسرائیل دست به دامن آمریکا شد عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: وزارت اقتصاد بر شرکت‌ها بورسی باید نظارت جدی داشته باشد دولت آلمان خواستار همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد خودکشی ۱۸ نظامی اسرائیلی از ابتدای سال ۲۰۲۵ سازمان ملل: در مذاکرات هسته‌ای ایران و کشور‌های اروپایی دخالت نمی‌کنیم نرخ کرایه از مرز بین‌المللی شلمچه تا عتبات عالیات چقدر است؟ ۳ کشته در انفجار در یک مرکز نظامی آمریکا تماس تلفنی پوتین و اردوغان درباره تحولات سوریه نورمن: پیشنهاد تمدید ضرب‌الاجل فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شده است ردپای کولبران در ورود تجهیزات جاسوسی اسرائیل به ایران احتمال برگزاری مذاکرات جدید هسته‌ای میان ایران و اروپا در هفته آتی سخنگوی وزارت امور خارجه: با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم اکسیوس: ایران و سه کشور اروپایی هفته آینده دیدار می‌کنند (۲۷ تیرماه ۱۴۰۴) ارسال بسته کمک ۶۰۰ هزار دلاری رژیم صهیونیستی به دروزی‌های سوریه بسته جدید تحریم‌ها | محدودیت‌های مالی و تسلیحاتی علیه روسیه و بلاروس تشدید شد جان باختن ۶۹ کودک در غزه بر اثر سوءتغذیه ناشی از محاصره و جنگ تجاوز رژیم صهیونیستی ۸۰ درصد تجهیزات توانبخشی معلولان غزه را نابود کرد ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم
سرخط خبرها

تلگراف نوشت: آمریکا و اسرائیل متحمل یک شکست تمام‌عیار شدند | برنامه هسته‌ای ایران دست‌نخورده باقی مانده است

  • کد خبر: ۳۴۱۵۹۴
  • ۰۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۹
تلگراف نوشت: آمریکا و اسرائیل متحمل یک شکست تمام‌عیار شدند | برنامه هسته‌ای ایران دست‌نخورده باقی مانده است
افسر سابق اطلاعات نظامی اسرائیل که بر ایران تمرکز دارد، می‌گوید: «ایرانی‌ها توانسته‌اند شجاعانه ۱۲ روز سرپا بمانند، آن‌ها در برابر اسرائیل و آمریکا مقاومت کرده‌اند و توانسته‌اند به اسرائیل نیز آسیب بزنند؛ بنابراین آن‌ها شکست نخورده‌اند و این، به نوعی، یک پیروزی است.»

به گزارش شهرآرانیوز، تلگراف با این عنوان نوشت: جهان معتقد است هنوز حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا در ایران دست نخورده باقی مانده است. ارزیابی اولیه اطلاعاتی پنتاگون حاکی از آن است که حملات اخیر تنها برنامه هسته‌ای ایران را چند ماه به عقب انداخته، بنابراین، در حالی که بنیامین نتانیاهو ادعای یک «پیروزی تاریخی» کرده، برخی از کارشناسان اسرائیلی نسبت به سرخوشی زودرس هشدار داده‌اند.

دنی سیترینوویچ، افسر سابق اطلاعات نظامی اسرائیل که بر ایران تمرکز دارد، می‌گوید: «ایرانی‌ها توانسته‌اند شجاعانه ۱۲ روز سرپا بمانند، آنها در برابر اسرائیل و آمریکا مقاومت کرده‌اند و توانسته‌اند به اسرائیل نیز آسیب بزنند؛ بنابراین آنها شکست نخورده‌اند و این، به نوعی، یک پیروزی است.»

رژیم صهیونیستی احتمالاً سه - هدف نظامی داشت. نابودی برنامه هسته‌ای ایران؛ تضعیف ارتش آن؛ و فروپاشی حاکمیت.

تلگراف نوشته است: آخرین و بزرگترین هدف، به وضوح شکست خورده است. ایرانیان قیام نکردند، به خیابان‌ها نیامدند و حلقه نزدیکان رهبری ایران نیز کودتایی انجام ندادند. حتی شاید همه چیز امن‌تر هم شده باشد، شکار خائنان از قبل آغاز شده است.

به نظر می‌رسد هدف دوم - تضعیف ارتش ایران - هم چندان موثر نبوده و جواب نداده است، واضح است که ارتش ایران متحمل ضربه شده، اما نابود نشده و بزودی با همه قدرت ظاهر خواهد شد.

اما اولین و مهمترین هدف - و تنها هدف مشترک آمریکا- در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

ارزیابی آژانس اطلاعات دفاعی که به رسانه‌های آمریکایی درز کرده، تنها یک ارزیابی اولیه و «با اطمینان کم» از نتیجه حملات به سایت‌های هسته‌ای ایران بر اساس داده‌های فوری موجود است. این ارزیابی نشان داد که این حملات در فروپاشی زیرساخت‌های کلیدی زیرزمینی موفق نبوده‌اند، اگرچه ورودی‌های دو تأسیسات هدف را عملاً مسدود کرده‌اند.

در همین حال، منابع ناشناس آشنا با این گزارش به رسانه‌های آمریکایی گفتند که به نظر می‌رسد ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصدی ایران جابجا شده و نابود نشده است. این ادعا‌ها توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، رد شده است و او اصرار دارد که حملات ایالات متحده تأسیسات هسته‌ای ایران را «به طور کامل نابود» کرده و برنامه جمهوری اسلامی را «دهه‌ها» به عقب انداخته است.

اما آیا ایران می‌تواند موفقیت هسته‌ای خود را تکرار کند؟ ایران در حال حاضر غنی‌سازی اورانیوم داخلی را به خوبی فرا گرفته و دارای منابع داخلی بزرگی از دانشمندان آموزش دیده در فیزیک هسته‌ای است.

بخش دشوار، قالب‌گیری مواد شکافت‌پذیر به شکل مناسب و قرار دادن آن با بار انفجاری و یک آغازگر نوترونی است که برای تحریک واکنش زنجیره‌ای در لحظه مناسب طراحی شده است. پس از ساخت این مکانیزم، باید آن را روی یک کلاهک نصب کرد و روی یک سیستم پرتاب (در مورد ایران، یک موشک بالستیک سوخت مایع شهاب-۳) نصب کرد.

دیوید آلبرایت، بازرس سابق تسلیحات، می‌گوید: اینها مشکلات مهندسی پیچیده‌ای هستند، اما مشکلاتی هستند که ایران قبلاً در آنها پیشرفت‌هایی داشته است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->